Hus til leje i hele Danmark

Find huse til leje på listen herunder. Vi har samlet næsten alle huse, rækkehuse, villaer mv til leje, så hvis du leder efter hus er du kommet til det rigtige sted. Find dit næste hus til leje her. God fornøjelse. Mere info om hus til leje.

Søger du leje eller salg?Leje/køb
Hvilken størrelse søges?Størrelse
Yderligere filtreringerFilter
Lejeperiode
Leje per måned
Salgspris
Filtrer søgningSøg
193 boliger fundet

Ofte stillede spørgsmål

Statistik over udviklingen i ledige huse til leje over den sidste måned

Herunder ser du udviklingen i udbuddet og udlejningen af ledige huse til leje over den sidste måned. I den første kolonne ser du datoen. I den anden kolonne ser du det samlede antal huse til leje på datoen. I den tredje kolonne ser du antallet af nye huse der er udbudt til leje på datoen. I den fjerde kolonne ser du antallet af huse der er udlejet på datoen. Se også samlet statistik over alle udbudte huse over tid, samlet statistik over nye huse over tid, samlet statistik over udlejede huse over tid.

Dato Alle huse til leje Nye huse til leje Udlejede huse
14. november 2024 189 8 4
13. november 2024 185 21 13
12. november 2024 177 6 0
11. november 2024 171 1 9
10. november 2024 179 6 8
9. november 2024 181 5 13
8. november 2024 189 4 0
7. november 2024 185 4 5
6. november 2024 186 4 5
5. november 2024 187 8 10
4. november 2024 189 0 0
3. november 2024 189 0 1
2. november 2024 190 3 4
1. november 2024 191 10 8
31. oktober 2024 189 6 6
30. oktober 2024 189 4 6
29. oktober 2024 191 5 8
28. oktober 2024 194 5 23
27. oktober 2024 212 4 0
26. oktober 2024 208 7 10
25. oktober 2024 211 3 3
24. oktober 2024 211 20 19
23. oktober 2024 210 8 17
22. oktober 2024 219 6 8
21. oktober 2024 221 2 0
20. oktober 2024 219 3 5
19. oktober 2024 221 3 6
18. oktober 2024 224 2 2
17. oktober 2024 224 4 4
16. oktober 2024 224 3 1
15. oktober 2024 222 8 0

Statistik over udbuddet af huse til leje

I nedenstående tabel ser du en række data om udbuddet af huse til leje. Se også samlet statistik over alle udbudte huse over tid, samlet statistik over nye huse over tid, samlet statistik over udlejede huse over tid.

Huse
Antal ledige boliger 193
Antal nye boliger siden i går 8
Antal udlejede boliger siden i går 4
Ledige m2 i alt 47.796

Hvad er et hus?

Et hus er en bygning, der tjener som et hjem eller bopæl for individer eller familier, og hvor beboeren har brugsret til den grund som bygningen er beliggende på. Et hus har normalt en tilknyttet have og andre udenomsarealer som fx en indkørsel.

Der findes mange forskellige typer huse, alt efter hvad man er på udkig efter. De mest almindelige typer huse er parcelhuse, villaer, nedlagte landbrug og rækkehuse. Parcelhuset, som er et enfamilieshus på egen grund, er den mest almindelige type hus i Danmark. De fleste huse er ejerboliger, men det er også muligt at finde huse til leje. Hvis du lejer et hus, er vigtigt at undersøge, hvad der er inkluderet i lejeaftalen, så du ved, hvad du får for pengene og hvilke forpligtelser du har.

Det er ofte børnefamilier der vælger at bo i hus, da de har brug for plads til mange mennesker. Også familier med hund har glæde af et hus, hvor hunden kan løbe frit i haven.

Hvad er fordelene ved at leje et hus?

Der kan være mange fordele ved at leje et hus fremfor at købe et hus. Her er nogle eksempler:

  • Fleksibilitet: Som lejer kan nemmere flytte, hvis du skifter job eller personlige omstændigheder ændrer sig. Hvis du ejer boligen, risikerer du at du er nødsaget til at finde en køber før du kan flytte – og det kan føre 
  • Mindre vedligeholdelse når du lejer: Når du lejer huset, er det ofte udlejeren som er ansvarlig for vedligeholdelse og reparationer. Det kan spare dig for mange penge når taget revner eller varmeanlægget går i stykker.
  • Ingen ejendomsskat: Som lejer skal du ikke betale ejendomsskat, da dette er udlejerens ansvar.
  • Lavere opstartsomkostninger: At leje kræver normalt en mindre økonomisk investering på forhånd sammenlignet med omkostningerne ved at købe et hus. Du skal typisk betale et depositum og forudbetalt leje, men du slipper for at betale en større udbetaling, udgifter til en ejendomsadvokat, tinglysningsgebyrer mv.
  • Mindre økonomisk risiko: Som lejer er du ikke udsat for værditab, når ejendomspriserne falder.

Leje af et hus i stedet for leje af lejlighed frembyder også en række fordele, herunder:

  • Mere plads: Huse har ofte mere plads både indendørs og udendørs sammenlignet med lejligheder.
  • Privatliv: Huse tilbyder ofte mere privatliv, da du ikke deler vægge eller gulve med naboer, som du gør når du bor i lejlighed i en etageejendom.
  • Have: Et hus har ofte en privat have, hvor man kan dyrke planter, have kæledyr eller blot nyde udendørs plads.
  • Bedre til familier: Huse er typisk mere familievenlige end lejligheder, med flere værelser og plads ude og inde til at rumme en familie.
  • Egen parkeringsplads: De fleste huse har som minimum et dedikeret parkeringsareal, og ofte findes der også en carport eller garage, hvilket kan være en stor fordel, især i områder med begrænset parkering.
  • Mindre larm: I huse skal du ikke bekymre dig om at dele faciliteter som vaskerum, elevator eller opgang med mange andre beboere, hvilket kan reducere støj og forstyrrelser.
  • Mere opbevaringsplads: Huse har ofte mere opbevaringsplads end lejligheder, hvor kælderarealer og loftsarealer skal deles med andre. Udearealerne kan også give ekstra opbevaringsplads i form af skure, annekser, legehuse, garager der kan anvendes til hobbyrum mv.
  • Mulighed for at holde husdyr: Når du bor i hus, er det som regel lettere at få tilladelse til at holde husdyr end når du bor i lejlighed.

Valget om du vil bo i hus eller lejlighed, i ejerbolig eller lejebolig, centralt i byen, i en forstad eller ude på landet er naturligvis helt dit eget. Hvis du overvejer andre boligformer end et hus til leje, kan du i stedet søge efter hus til salg, lejlighed til leje, rækkehus til leje eller andelshus/andelsrækkehus.

Hvordan finder man et hus til leje?

At finde det helt rigtige hus til leje kræver grundig research og en velovervejet plan.

Start med at fastlægge dine vigtigste prioriteter, krav og behov – for eksempel beliggenhed, størrelse på huset, budget til husleje mv - og overvej om du har brug for faciliteter som en have eller garage, som ofte er tilgængelige når man bor i hus. Når du har klargjort præcis hvilken type hus du søger, er det tid til at dykke ned i markedet for at finde en række potentielle muligheder, der opfylder dine kriterier.

Når du har fundet de huse du er interesseret i at leje, så kontakt udlejerne for at arrangere besigtigelser. Det er en god idé at besøge flere forskellige huse for at få et solidt sammenligningsgrundlag. Husk at stille spørgsmål og tage noter undervejs, så du kan lave en samlet liste med fordele og ulemper og herefter udvælge det hus, der bedst opfylder dine unikke ønsker og behov. Når du har fundet det hus du gerne vil leje, så tag kontakt til udlejeren hurtigt for at sikre, at det ikke bliver udlejet til en anden før dig.

Få flere tips om hvordan du lejer et hus i vores guide: Sådan lejer du et hus - de 8 vigtigste trin.

Find ledige huse til leje på nettet

Det første skridt i din søgning er at skabe dig et overblik over de tilgængelige huse til leje på markedet. Dette overblik kan du få på Boligdeal.dk, som er en af landets førende boligportaler for lejeboliger, herunder huse til leje. Du kan eksempelvis søge efter hus til leje i hele Danmark, hus til leje i København, hus til leje i Aarhus, hus til leje i Odense eller hus til leje i Aalborg. At have dette samlede overblik gør det betydeligt lettere at finde lige netop det hus, der opfylder alle dine kriterier og ønsker.

På Boligdeal.dk finder du et omfattende udvalg af huse til leje i hele landet, uanset om du leder efter et mindre hus, et rækkehus, et parcelhus, et nedlagt landbrug eller en almindelig villa eller et parcelhus med have. Du har mulighed for at filtrere din søgning baseret på forskellige kriterier, så du nemt kan finde boliger, der passer til dine specifikke behov.

Du kan også oprette automatiske søgeagenter for huse til leje på Boligdeal.dk, så du får besked om nye ledige huse til leje, der matcher dine præferencer. Det betyder at du kan være en af de første til at kontakte udlejeren, og dermed øge dine chancer for at sikre dig det helt rigtige hus til dig og din familie.

Find et billigt hus til leje

Hvis du vil finde et hus til leje, som er økonomisk overkommeligt, er der brug for en omfattende og aktiv indsats fra din side. Start med at researche dig frem til et stort udvalg af muligheder, så du kan finde det billigste tilbud og herefter forhandle om husleje-prisen med udlejerne. Kontakt ejendomsselskaber der har huse til leje. Brug boligportaler som Boligdeal.dk, der kan give dig overblik over hvilke huse der findes til leje på markedet lige nu.  Gør dit netværk opmærksom på, at du er på udkig efter et hus at leje, så de kan assistere dig i din søgen. Udbred din søgning via sociale medier – du er velkommen til at lægge din søgning ind i de Facebook-grupper for boligsøgere, som er skabt af Boligdeal.dk.

Når du har modtaget tilbud fra diverse udlejere, er det tid til at forhandle om lejeprisen. Ved at holde flere forskellige muligheder åbne, forbedrer du dine chancer for at finde en udlejer, der er villig til at imødekomme dit prisudspil. Det er vigtigt at du fremstå som en pålidelig, attraktiv og og stabil lejer med en god økonomi, så udlejeren ser en fordel i at få dig som lejer. Hvis en nedsættelse af lejen ikke er mulig, kan du eventuelt forsøge at forhandle andre fordele, eksempelvis vedligeholdelse af haven eller et lavere depositum.

Vælg et hus til leje med en høj kvalitet og standard

Kvaliteten af din bolig har stor betydning for din generelle livskvalitet. Når du søger efter et hus til leje, er det centralt at fokusere på at finde et sted, der ikke kun er funktionelt, men også er beliggende i et velholdt område med gode faciliteter.

Boligens kvalitet er et bredt begreb og afhænger af mange forskellige faktorer. Her er nogle af de ting du bør være opmærksom på:

  • Tekniske installationer: Det er vigtigt at sørge for, at husets tekniske installationer er i god stand, herunder varmesystem, ventilation, VVS-installationer, strøm mv. Et godt varmesystem er sammen med en god og ventilationsløsning med til at sikre et godt indeklima.
  • Byggematerialer og byggekvalitet: Tjek holdbarhed og kvalitet af de materialer, der er anvendt i konstruktionen af huset
  • Beliggenhed: Ligger huset i et roligt og sikkert kvarter, og er der kort afstand til skoler, indkøbsmuligheder, og offentlig transport?
  • Grundplan og design: Har huset en godt designet og funktionel grundplan?
  • Vedligeholdelse: Er huset blevet godt vedligeholdt over tid? Skaller malingen, er der løse mursten, er plankeværket væltet?
  • Energiudnyttelse: Er hvidevarer moderne og A-mærkede, og er der en god isolering, så du sparer penge på strøm og varme? Det er vigtigt at huset har moderne og energieffektive systemer, der kan medvirke til lavere energiudgifter og et bedre indeklima.
  • Udeområder: En attraktiv og velholdt have er et kæmpe plus når du søger hus til leje. Haven er et ekstra opholdsrum. Er der en god plæne, overdækket tagterrasse eller veranda, et skur til opbevaring af redskaber osv?
  • Natur og udsigt: Mange lægger vægt på at naturen skal være tæt på, når de søger hus til leje. Et hus med udsigt er en evergreen – men det betaler du også for.
  • Teknologi: Er alle stikkontakter og elledninger moderniserede, er der nok internetstik, og har du adgang til hurtigt internet? Hvordan er mobildækningen?
  • Historie og æstetik: Huset bør have en tiltalende æstetik, og det kan være en fordel at kende til bygningens historie og eventuelle tidligere renoveringer eller restaureringer.

Brug din sunde fornuft, når du søger hus til leje

Når du lejer en bolig, er det meget vigtigt, at du tjekker udlejeren, før du overfører penge til udlejeren. Det gælder også når du vil leje et hus. Få altid juridisk hjælp til gennemsyn af din lejekontrakt, før du skriver under. Få en besigtigelse af boligen, tjek udlejerens baggrund og få dokumentation for udlejerens ret til at udleje boligen, inden du underskriver eller overfører penge til udlejeren. Vigtigst af alt: Brug din sunde fornuft.

Vi har samlet en række tips om hvad du skal være opmærksom på i denne guide: Tjek udlejeren inden du lejer en bolig.

Find et hus med den rigtige størrelse og indretning

Når du vælger det hus, du vil leje, er det afgørende, at du sørger for, at huset opfylder både dine nuværende og fremtidige behov. Huset skal have en størrelse og en rumfordeling, der er i harmoni med din nuværende livssituation - samt eventuelle fremtidige ændringer i den tid du planlægger at bo der, såsom fx familieforøgelse eller muligheden for at arbejde hjemmefra.

Husets indretning og planløsning kan have en betydelig indflydelse på din daglige livskvalitet. Overvej hvilke indretnings- og udnyttelsesmuligheder du gerne vil have, når du flytter ind i huset. Tænk også på indretning af have og udeområder.

Du kan finde mere inspiration til, hvordan du indretter dit nye hus i vores guide: Sådan indretter du dit hus i 12 lette trin.

Når du skal flytte i hus

Når du har truffet beslutningen om at flytte til et nyt hus, er det tid til at planlægge og organisere flytningen fra din nuværende bolig til det nye hus. Flytningen til et hus indebærer mange overvejelser omkring udnyttelsen af plads indenfor huset og i haven, som kan kræve lidt mere forberedelse.

Vi har sammensat denne guide til dig der skal flytte i hus: Tjekliste til flytning til hus.

Udlejning af hus

Har du et ledigt hus, som du ønsker at udleje, kan du finde din lejer gennem Boligdeal.dk, som er en af Danmarks førende online platforme for udlejning af private boliger, herunder huse. Vi bruges af private udlejere såvel som boligforeninger, ejendomsselskaber og ejendomsadministratorer til udlejning af boliger – herunder villaer og rækkehuse.

Når du annoncerer dit hus til leje på Boligdeal.dk, bliver det eksponeret for et bredt udvalg af boligsøgere der søger lejeboliger – fra den unge familie over virksomheden der søger en lejebolig til sine medarbejdere til det ældre par der søger seniorbolig.

Du kan oprette en boligannonce for dit ledige hus her, eller aktivt søge efter potentielle lejere direkte her. Har du spørgsmål eller brug for assistance, er du altid velkommen til at kontakte os på support@boligdeal.dk for en personlig dialog. Vi står klar til at hjælpe dig med gode råd og vejledning til din udlejningsproces.

For at gøre processen lettere for dig, har vi udarbejdet en guide, der tager dig gennem udlejningsprocessen fra start til slut: Udlej dit hus gennem 10 simple trin.

Hvad er en villa?

En villa er en type beboelsesejendom, der ofte er større og mere luksuriøs end et typisk enfamiliehus. En villa kan være fritstående, hvilket betyder, at den ikke deler vægge med naboernes huse, og den er ofte omgivet af en større grund eller have. Stil og arkitektoniske træk kan variere betydeligt, men mange villaer er designet med en kombination af æstetik og funktionalitet, med rummelige og velindrettede interiører.

Villaer er ofte associeret med en vis form for luksus og kan inkludere diverse faciliteter såsom private pools, store haver, og måske endda gæstehuse eller serviceområder. Historisk set blev udtrykket "villa" brugt i romertiden for at beskrive et luksuriøst landhus ejet af overklassen. I nutiden kan begrebet dog variere betydeligt og kan anvendes til at beskrive en bred vifte af boligtyper, fra moderne, high-end boliger til mere traditionelle og klassiske beboelseshuse.

Hvad er et rækkehus?

Et rækkehus er en boligtype, hvor flere ens eller lignende huse er bygget i en sammenhængende række og deler sidevægge med hinanden. Disse huse er normalt bygget med en ensartet arkitektur og design, og hver enhed har sin egen separate indgang.

I et rækkehuskompleks har hver boligenhed ofte sin egen lille have eller gårdplads på bagsiden, og nogle gange også en mindre forhave. Interiøret i hver enhed fungerer som en selvstændig bolig, komplet med alle de nødvendige faciliteter som køkken, badeværelser, soveværelser osv.

Det er populært i mange byområder at leje rækkehus, da det tillader en mere effektiv udnyttelse af jorden og kan tilbyde en god balance mellem privatliv og fællesskab. Det er ikke ualmindeligt at finde rækkehusområder med fælles faciliteter såsom legepladser, parker eller swimmingpools, der er tilgængelige for alle beboerne i komplekset.